Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju 28. rujna 2014.

Prije no što zaključim ovo slavlje, želim pozdraviti sve hodočasnike, posebno vas starije osobe koji ste došli iz mnogih zemalja. Hvala vam od srca!

Upućujem srdačan pozdrav sudionicima konferencije-hodočašća "Pjevati vjeru", organiziranog u povodu tridesete obljetnice zbora Rimske biskupije. Hvala vam na vašoj prisutnosti, i hvala što ste svojim pjevanjem, smješteni nadomak Sikstinske kapele, animirali ovo slavlje. Nastavite vršiti s radošću i velikodušnošću liturgijsku službu u vašim zajednicama!

Jučer je u Madridu proglašen blaženim biskup Álvaro del Portillo. Neka njegovo uzorno kršćansko i svećeničko svjedočanstvo probudi u mnogima želju da sve više i više prianjaju uz Krista i evanđelje.

Sljedeće nedjelje će započeti Sinoda na temu obitelji. Ovdje je s nama glavni i odgovorni za Sinodu kardinal Baldisseri: molite za njega. Pozivam sve, pojedince i zajednice, da mole za taj važan događaj i povjeravam tu nakanu zagovoru Marije Salus populi Romani.

Sada izmolimo zajedno Anđeo Gospodnji. S tom molitvom zazovimo Marijinu zaštitu za starije osobe u cijelom svijetu, osobito za one koje žive u najtežim situacijama. (IKA)

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr