Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Održana jedanaesta sjednica Radne skupine za izradu Završnog dokumenta Sinode

Pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u ponedjeljak 16. svibnja 2022. godine, u Uredu zagrebačkoga nadbiskupa, Kaptol 29, održana je jedanaesta sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode.Na sjednici su sudjelovali svi članovi Radne skupine: mons. dr. Ivan Šaško, delegirani predsjednik, mons. Mijo Gorski, mons. dr. Stjepan Kožul, mons. dr. Stjepan Baloban, dr. Ante Crnčević, OFM, preč. mr. Marko Kovač, dr. Blaženka s. Valentina Mandarić i preč. dr. Denis Barić, tajnik Sinode.

Nakon uvodne molitve i Kardinalovih pozdravnih riječi svima nazočnima, pročitan je zapisnik s desete sjednice Radne skupine koji je jednoglasno prihvaćen.

Potom su članovi Radne skupine, uz već izrađeni cjelokupni tekst Završnoga dokumenta Sinode, razmotrili određene izmjene i nadopune koje je bilo neophodno unijeti u tekst Dokumenta Sinode s obzirom na nove zaživljene crkvene stvarnosti i nove crkvene dokumente koji su doneseni na razini sveopće Crkve. Napose su se osvrnuli na odvijanje sinodalnoga hoda započetog u listopadu 2021. godine, a koji će završiti 2023. godine Biskupskom sinodom u Rimu na temu: »Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje«. U tom smislu, detaljno je razmotreno i prihvaćeno novo izrađeno poglavlje koje zauzima posljednji dio Završnoga dokumenta Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, a nosi naslov: Sinodalnost - hod Crkve koji traje.

Sjednica je završila u 11.30 sati, a termin iduće sjednice zakazan je za 4. srpnja 2022. godine.
 
Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije