Biskup Gorski krstio peto dijete obitelji Bule

16.12.2014Pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski u nedjelju, 14. prosinca 2014. u 12 sati, predvodio je misno slavlje prigodom kojeg je krstio peto dijete obitelji Bule u crkvi sv. Ane u Rudešu.
 
Na početku misnog slavlja biskup Gorski zahvalio se obitelji Bule na njihovoj otvorenosti prema životu i naglasio veličinu milost koju su zaprimili od Boga rođenjem svog petog djeteta Marije.

„Danas mi imamo razloga za radost, ne samo zbog toga što nas Bog kroz Pismo poziva, nego zbog toga što se crkvi pridružuje još jedno dijete, još jedan član. Doista nema većeg dara, nema većeg razloga za radost nakon dara života, od dara krštenja, dara krsne milosti, koje nam Bog po sakramentu krsta daje“, naglasio je biskup Gorski.

Propovijed je bila obilježena evanđeljem o Božjoj radosti, koju nam On besebično daje.

„Radujte se! Čujemo proroka kako viče i poziva na radost! Pavao poziva svoje vjernike da se raduju stalno. Ništa i nitko ne može čovjeka trajno obradovati iznutra, kao Bog, koji je s nama, u našoj blizini. S Bogom sve možemo!“ rekao je biskup Gorski na početku propovijedi.

Vjernici čeznu za svojim Bogom, svojim Spasiteljem, a to je radost koju nitko ne može oduzeti, jer pripada Bogu i ona se ne može glumiti. A razlog nestanka radosti je čovjekov egoizam, zloća, a samo Božja blizina i riječ može spasiti čovjeka.

„Mi smo pozvani da pripravimo put Gospodinu!“ Ništa se neće dogoditi čekajući, a prvi korak promjene je djelovanje, moramo djelovati“, kazao je biskup Gorski.Pozvao je vjernike da ovog Božića priđu drugima, da zaborave na  sve razmirice, da djeluju, oproste i priđu čovjeku, jer Božić se može dogoditi samo u blizini, kao što se dogodio u Isusovoj blizini kada se rodio, tako će se može dogoditi samo u blizini kada pristupi čovjeku. To je kršćanska dobrotvornost.

„Dragi roditelji vi nastojte svoje dijete Mariju tako odgojiti u vjeri, da tu Božju radosti koju danas Krist navješta, tu Božju blizinu koju nam daje i donosi Krist, ali koju imamo i u našim sakramentima i euharistiji, najprije da shvati, a zatim da to prenosi drugim ljudima svojim životom i svjedočenjem“, obratio se roditeljima na kraju propovijedi biskup Gorski.

Nakon propovijedi uslijedio je obred krštenja djevojčice Marije.„Hvala ovoj hrabroj i odvažnoj obitelji, koja je poticaj svim drugim obiteljima, jer se ne boje života, jer je to dar, najveći, koji jedna obitelj može dobiti od Boga“, zaključio je misno slavlje domaći župnik don Mladen Delić.

Darinka Beljan
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda