HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.03.2024.

Započeo Pastoralno-katehetski kolokvij za svećenike

Jedanaesti pastoralno-katehetski kolokvij za svećenike s temom "Idi pa i ti čini tako (Lk 10,37). Crkva ususret osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima" započeo je 5. ožujka u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu. Kolokvij se ostvaruje u organizaciji Hrvatske biskupske konferencije, odnosno Vijeća za kler, Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju, Vijeća za život i obitelj i Vijeća za laike.

U uvodnom dijelu sve prisutne u ime organizatora susreta pozdravio je predstojnik Nacionalnog katehetskog ureda HBK prof. dr. sc. Ivica Pažin. Nakon što su zajedno izmolili Srednji čas, sudionicima kolokvija je pozdravni govor uputio zagrebački nadbiskup i predsjednik HBK mons. Dražen Kutleša.
Mons. Kutleša istaknuo je: "Drago mi je da je ovogodišnji susret posvećen osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima. Odabirom ove teme, podsjećamo da je Crkva obitelj te da obitelj predstavlja povlašten prostor u kojem svaka osoba, posebno ona najranjivija, zauzima posebno mjesto."

"Brojna iskustva susreta i rada s osobama s invaliditetom svjedoče nam da oni, unatoč svojoj ranjivosti, kriju veliki potencijal i bogatstvo. Često su, zahvaljujući svojoj osjetljivosti, pravi učitelji iskrenog izražavanja osjećaja i osjetljivosti prema dubinama duše svakoga tko ih susreće.", rekao je mons. Kutleša.

Nakon pozdravnog govora mons. Kutleše, uvodne misli u rad Kolokvija uputio je i mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup i predsjednik Vijeća HBK za laike. Program se nastavlja i u srijedu, 6. ožujka.
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: