HR

Aktualnosti

Objavljeno: 31.03.2018.

Uskrsna čestitka kardinala Bozanića Predsjednici RH


Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zahvalio je predsjednici Republike Hrvatske gđi Kolindi Grabar Kitarović na uskrsnim čestitkama, te joj čestitao Uskrs riječima:

„Cijenjena gospođo Predsjednice Republike Hrvatske!

Primio sam Vašu čestitku za Uskrs, koju ste uputili meni osobno, pomoćnim biskupima, svećenicima, redovnicama i redovnicima te vjernicima Zagrebačke nadbiskupije. Od srca Vam zahvaljujem na tom znaku kršćanske povezanosti i svjedočenja vjere u Krista Uskrsloga.

Poruka Uskrsa sažima se u pozivu da tražimo Gospodina. Kad ga Uskrsloga prepoznamo On nas usmjeruje jedne prema drugima da bismo osnaženi Njegovom ljubavlju gradili zajedništvo. Noseći duboko u sebi iskustvo uskrsne vjere mnogi naši sunarodnjaci, pritisnuti križevima siromaštva, nepravde i progona, tražili su druga podneblja da sačuvaju život i ljudsko dostojanstvo.

Hvalevrijedna su Vaša nastojanja u jačanju hrvatskog zajedništva, kao i u povezivanju iseljene i domovinske Hrvatske. Neka Uskrsli Gospodin nagradi Vaš trud vezan uz napredak i prosperitet Domovine, te Vas unatoč protivljenjima nadahnjuje za dobro.

Moleći svjetlo i snagu Krista Uskrsloga za Vašu cijenjenu osobu i odgovornu službu, želim sretan Uskrs, Vama i Vašoj obitelji te svim Vašim suradnicima.

Koristim prigodu da zahvalim i za čestitku prigodom moga imendana, te Vam u prijateljskoj povezanosti i brizi za dobrobit domovine Hrvatske, upućujem srdačne pozdrave s izrazima osobitog poštovanja.“


Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: