Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Uskrsna čestitka kardinala Bozanića Predsjednici RH


Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zahvalio je predsjednici Republike Hrvatske gđi Kolindi Grabar Kitarović na uskrsnim čestitkama, te joj čestitao Uskrs riječima:

„Cijenjena gospođo Predsjednice Republike Hrvatske!

Primio sam Vašu čestitku za Uskrs, koju ste uputili meni osobno, pomoćnim biskupima, svećenicima, redovnicama i redovnicima te vjernicima Zagrebačke nadbiskupije. Od srca Vam zahvaljujem na tom znaku kršćanske povezanosti i svjedočenja vjere u Krista Uskrsloga.

Poruka Uskrsa sažima se u pozivu da tražimo Gospodina. Kad ga Uskrsloga prepoznamo On nas usmjeruje jedne prema drugima da bismo osnaženi Njegovom ljubavlju gradili zajedništvo. Noseći duboko u sebi iskustvo uskrsne vjere mnogi naši sunarodnjaci, pritisnuti križevima siromaštva, nepravde i progona, tražili su druga podneblja da sačuvaju život i ljudsko dostojanstvo.

Hvalevrijedna su Vaša nastojanja u jačanju hrvatskog zajedništva, kao i u povezivanju iseljene i domovinske Hrvatske. Neka Uskrsli Gospodin nagradi Vaš trud vezan uz napredak i prosperitet Domovine, te Vas unatoč protivljenjima nadahnjuje za dobro.

Moleći svjetlo i snagu Krista Uskrsloga za Vašu cijenjenu osobu i odgovornu službu, želim sretan Uskrs, Vama i Vašoj obitelji te svim Vašim suradnicima.

Koristim prigodu da zahvalim i za čestitku prigodom moga imendana, te Vam u prijateljskoj povezanosti i brizi za dobrobit domovine Hrvatske, upućujem srdačne pozdrave s izrazima osobitog poštovanja.“


Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije