HR

Aktualnosti

Objavljeno: 12.03.2024.

Posjet studenata laika koji se pripremaju za crkvene službe Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Polaznici programa Povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za studente laike koji se pripremaju za crkvene službe, koji djeluje u sklopu Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, tijekom redovnog susreta posjetili su Hrvatsko katoličko sveučilište gdje ih u utorak 12. ožujka ugostio doc. dr. sc. Odilon-Gbènoukpo Singbo.

Susret je započeo molitvom nakon koje je vlč. Singbo studentima predstavio ustroj Hrvatskog katoličkog sveučilišta unutar kojeg djeluje pet odjela (povijest, psihologija, sociologija, komunikologija i sestrinstvo) i jedan fakultet (medicina). Studenti su dobili uvid u planove obnove i daljnje izgradnje kampusa Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Nakon izlaganja vlč. Singbo studente je poveo u obilazak prostorija HKS-a. U programu Povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za studente laike koji se pripremaju za crkvene službe sudjeluju studenti 4. i 5. godine filozofsko-teološkog studija i 1. i 2. godine diplomskog studija religijske pedagogije i katehetike Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Nadbiskupijski pastoralni institut
Ispišite stranicu: