Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Posjet studenata laika koji se pripremaju za crkvene službe Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Polaznici programa Povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za studente laike koji se pripremaju za crkvene službe, koji djeluje u sklopu Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, tijekom redovnog susreta posjetili su Hrvatsko katoličko sveučilište gdje ih u utorak 12. ožujka ugostio doc. dr. sc. Odilon-Gbènoukpo Singbo.

Susret je započeo molitvom nakon koje je vlč. Singbo studentima predstavio ustroj Hrvatskog katoličkog sveučilišta unutar kojeg djeluje pet odjela (povijest, psihologija, sociologija, komunikologija i sestrinstvo) i jedan fakultet (medicina). Studenti su dobili uvid u planove obnove i daljnje izgradnje kampusa Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Nakon izlaganja vlč. Singbo studente je poveo u obilazak prostorija HKS-a. U programu Povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za studente laike koji se pripremaju za crkvene službe sudjeluju studenti 4. i 5. godine filozofsko-teološkog studija i 1. i 2. godine diplomskog studija religijske pedagogije i katehetike Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Nadbiskupijski pastoralni institut