HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.04.2022.

Biskup Gorski predvodio Križni put na Šumskoj stazi Bliznec



Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije ponovno je na Veliki petak, 15. travnja 2022., održana pobožnost Križnoga puta za osobe s invaliditetom i vjernike grada Zagreba na Šumskoj stazi Bliznec, u organizaciji Župe sv. Petra i Pavla, Zagreb-Bešići. Pobožnost je predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski, u zajedništvu s vlč. Mladenom Škvorcom, župnikom u Bešićima i o. Ilijom Tipurićem, župnim vikarom Župe Uznesenja BDM iz Remeta.



Među brojnim okupljenim vjernicima prisutna je bila i skupina osoba s invaliditetom s kojima je u pratnji bio vlč. Dragutin Goričanec, župnik Župe Završje, ujedno osnivač i voditelj udruge Job. Udruga Job okuplja osobe s invaliditetom, čiji članovi rado i redovito sudjeluju u pobožnostima Križnoga puta na Bliznecu.

Postaje Križnoga puta pročitali su župljani Župe Bešići, praćeni pjesmom župnog zbora. Nakon završne molitve biskup Gorski održao nagovor je s osvrtom na značenje simbola križa kako u životu vjernika, tako i u cijelome svijetu.



Šumska staza Bliznec nalazi se na ulazu u Park prirode Medvednica te prati potok Bliznec. Staza je prilagođena osobama s invaliditetom, a duž nje su postavljene postaje Križnoga puta i na Brailleovom pismu.

Tekst: Ivan Pašalić
Fotografije: Ivan Ljubešić
Ispišite stranicu: