Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Biskup Gorski predvodio Križni put na Šumskoj stazi Bliznec



Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije ponovno je na Veliki petak, 15. travnja 2022., održana pobožnost Križnoga puta za osobe s invaliditetom i vjernike grada Zagreba na Šumskoj stazi Bliznec, u organizaciji Župe sv. Petra i Pavla, Zagreb-Bešići. Pobožnost je predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski, u zajedništvu s vlč. Mladenom Škvorcom, župnikom u Bešićima i o. Ilijom Tipurićem, župnim vikarom Župe Uznesenja BDM iz Remeta.



Među brojnim okupljenim vjernicima prisutna je bila i skupina osoba s invaliditetom s kojima je u pratnji bio vlč. Dragutin Goričanec, župnik Župe Završje, ujedno osnivač i voditelj udruge Job. Udruga Job okuplja osobe s invaliditetom, čiji članovi rado i redovito sudjeluju u pobožnostima Križnoga puta na Bliznecu.

Postaje Križnoga puta pročitali su župljani Župe Bešići, praćeni pjesmom župnog zbora. Nakon završne molitve biskup Gorski održao nagovor je s osvrtom na značenje simbola križa kako u životu vjernika, tako i u cijelome svijetu.



Šumska staza Bliznec nalazi se na ulazu u Park prirode Medvednica te prati potok Bliznec. Staza je prilagođena osobama s invaliditetom, a duž nje su postavljene postaje Križnoga puta i na Brailleovom pismu.

Tekst: Ivan Pašalić
Fotografije: Ivan Ljubešić