Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Molitva za sve pokojne u Nacionalnom svetištu svetog Josipa



Brojni vjernici grada Karlovca sudjelovali su na svetoj misi koja se na Dušni dan, u ponedjeljak 2. studenog 2015., slavila u Nacionalnom svetištu svetog Josipa za sve pokojne, a predvodio ju je fra Krunoslav Albert, župnik župe Presvetog Trojstva, u koncelebraciji s vlč. Draženom Karačićem, župnikom Presvetog Srca Isusova i mons. Antunom Senteom ml., rektorom svetišta.

Na početku misnog slavlja svećenici su pročitali imena pokojnika iz svojih župa koji su preminuli od prošlogodišnjeg do ovogodišnjeg Dušnog dana, a za svakog pokojnika upaljeni su lampioni položeni ispred oltara.



Fra Krunoslav Albert naglasio je u propovijedi kako na ovaj dan kad se sa tugom i sjetom prisjećamo svojih najmilijh zapravo trebamo biti radosni jer je ovo dan života s obzirom da je za kršćane ovozemaljski život samo put u vječni nebeski život.



Na ovu misao nadovezao se na kraju svete mise vlč. Dražen Karačić koji je istaknuo da smo na današnji dan sjedinjeni mi putnici na zemlji i oni koji prebivaju u Kraljevstvu Božjem te je zatim blagoslovio lampione koje su vjernici u procesiji nosili do središnjeg križa na dubovačkom groblju gdje su molili za sve pokojne, te zatim lampione odnijeli na počivališta svojih bližnjih.

Matija Barberić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda