Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

In memoriam – Albina Vuzem

Dana 25. rujna 2015. godine blago u Gospodinu, u 93. godini života, preminula je »Teta Albina« − jedna od prvih volonterki i zaposlenica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Albina Vuzem rođena je 13. listopada 1923. u Brezovoj Gori. U Caritasu Zagrebačke nadbiskupije prisutna je od 1967. godine, kada je obnovljen organizirani karitativni rad na području Zagrebačke nadbiskupije.

U početku je, kao i svi koji su bili uključeni u rad Caritasa, posao obavljala volonterski.

Širenju karitativnog rada pridonosila je i kao zaposlenica Caritasa, u razdoblju od 1. veljače 1972. godine do odlaska u prijevremenu mirovinu 1. siječnja 1977. godine.

Nakon toga u Caritasu je aktivna i sveprisutna ponovno kao volonterka do 2005. godine kada se, kao članica Svjetovnog instituta suradnica Krista Kralja, povlači u njihovu kuću na Ksaveru gdje provodi dane i godine do svoje smrti.

Ne postoji posao koji teta Albina nije obavljala kao volonterka i zaposlenica Caritasa. Predanim radom i gorljivom kršćanskom ljubavlju ostavila je duboki trag i dala značajan doprinos ponovnom oživljavanju i razvoju karitativnog rada na području Zagrebačke nadbiskupije.

Ispraćaj pokojne Albine Vuzem bit će 29. rujna 2015. godine u 13.35 sati na Krematoriju u Zagrebu.

Dok u molitvama zahvaljujemo Gospodinu za sve dobro što ga je učinio preko Tete Albine, molimo Ga da je nagradi vječnim životom u zajedništvu svojih svetih.

Tekst: Zvonko Erceg
Foto: Stjepan Moškatelo