Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Tečaj uglate glagoljice i radionice u NPI-u

U Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, Kaptol 29a, u sklopu projekta Hrvatska glagoljaška baština, otvorena je od 11. do 27. veljače 2015. godine izložba učeničkih radova Lêpa stvorena jesi prijateljnice moja.

Organizatori izložbe, Nadbiskupijski pastoralni institut i Društvo prijatelja glagoljice, tijekom trajanja izložbe priređuju u četiri termina tečajeve uglate glagoljice i radionice.

Tečajevi uglate glagoljice s temom „Uvod u pisanje glagoljicom“ pod vodstvom dr. sc. Jelene Vignjević, studentice Sanje Jergović i Ivone Marjanović s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se u ponedjeljak, 23. veljače i srijedu, 25. veljače od 18.30 do 20.00 sati.

Radionica „Glagoljični jastuk“ pod vodstvom Tanje Skiba, prof. održat će  se u utorak, 24. veljače od 12.30 do 14.00 sati, a Mira Kliček, dipl. likovna terapeutkinja i korisnici OZANE bit će voditelji radionice „Glagoljica u mom domu“ u četvrtak, 26. veljače od 10.00 do 11.30 sati.

Zainteresirani sudionici dolazak mogu najaviti na adresu pastoralni.institut@zg-nadbiskupija.hr ili drustvoprijateljaglagoljice@gmail.com.
 
Izložba Lêpa stvorena jesi prijateljnice otvorena je do 27. veljače 2015. godine, a može se razgledati radnim danom od 10 do 16 sati. Razgled za skupine moguć je uz najavu i u drugo vrijeme na broj telefona: 01 / 5522 000 ili elektroničku poštu: pastoralni.institut@zg-nadbiskupija.hr. Ulaz na izložbu kao i sudjelovanje na tečaju i radionicama je besplatan. (NPI)