Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Duhovna obnova za mlade Trešnjevačkog dekanata



U Župi Marije Pomoćnice na Knežiji u petak, 5. prosinca održana je duhovna obnova za mlade Trešnjevačkog dekanata pod geslom “Neka ti bude po tvojoj vjeri” (Mt 9,27). Mladi dekanata tako su se u ovom snažnom adventskom vremenu zajedno pripremili za nadolazeći blagdan Božića.

Program se sastojao od pokorničkog bogoslužja koje je predvodio don Filip Tomić koji je mlade proveo kroz ispit savjesti. Zatim je uslijedilo klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom za vrijeme kojeg su se mladi u sakramentu svete ispovijedi pomirili s Bogom.



Kruna susreta je bilo zajedničko slavlje svete mise koje je predslavio vlč. Ivan Vučak, ovogodišnji mladomisnik i župni vikar Župe sv. Josipa na Trešnjevci. Vlč. Vučak je mladima govorio o odgovornom kršćanskom življenju njihova mladenaštva te im napomenuo kako će im u životu biti po njihovoj vjeri. Naglasak je stavio na istinsku molitvu srca i življenje našeg odnosa u molitvi s Gospodinom.

Pjevanje je animirao VIS Ivan Pavao II. pod ravnanjem Line Nižetić, a nakon duhovne obnove je uslijedilo zajedničko druženje mladih.
Autor: Ivan Dvoraček