Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Caritasova čestitka volonterima

Drage volonterke i volonteri!
           
Velika je sreća kada možemo pomoći jedni drugima, ispruženom rukom darežljivosti i riječju utjehe, gledajući u svojim bližnjima samog Isusa Krista. Bilo da je riječ o djeci, starijim i nemoćnim osobama, bolesnicima i patnicima, svojom blizinom i uslugama mi im vraćamo ljudsko dostojanstvo. Osjećamo to u svome srcu koje kuca zadovoljstvom i vidimo u njihovu pogledu koji govori snažnije od svake riječi. No riječ hvala na njihovim usnama, nama je blagoslov i poziv da na svim razinama društvenog života gradimo duh dragovoljstva.

Čestitajući Vam Međunarodni dan volontera, želim zahvaliti svakom ponaosob koji odvaja dragocjeno vrijeme za služenje bližnjima, kao i Vašim obiteljima koje strpljivo i s ljubavlju prihvaćaju Vašu odsutnost iz doma te se na taj način i sami uključuju u djela milosrđa.

Crkva je od početka bila posebno prisutna na tom području ljudskoga djelovanja. Vi ste u svom životnom hodu izabrali volontarijat u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije i u župnim Caritasima, kao blagoslov sebi i svojim obiteljima, a naše napore obogatili svojim nesebičnim zalaganjem. Neka to bude i govor Crkve ljudima našega vremena.

Iskazujući dobrotu, ljubav i razumijevanje svojim sugrađanima, nastojmo slobodno vrijeme, znanje i iskustva nesebično darivati onima koji trebaju naše dlanove, kao i našu duhovnu i materijalnu pomoć.
 
s. Jelena Lončar
ravnateljica
Caritasa Zagrebačke nadbiskupije