Priopćenje s X. sjednice biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine, Zagreb, 5.prosinca 2011.

 
U Nadbiskupskome dvoru u Zagrebu u ponedjeljak, 5. prosinca 2011. godine održana je Deseta sjednica biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine.
 
Na sjednici, kojoj je predsjedao nadbiskup zagrebački i metropolit kardinal Josip Bozanić, sudjelovali su svi biskupi Metropolije: biskup varaždinski mons. Josip Mrzljak, biskup križevački mons. Nikola Kekić, biskup sisački mons. Vlado Košić, biskup bjelovarsko-križevački mons. Vjekoslav Huzjak, te pomoćni biskupi zagrebački: mons. Valentin Pozaić, mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski.
 
U skladu s ranije dogovorenim dnevnim redom, biskupi su posebnu pozornost usmjerili na pitanja vezana uz godišnje Izvještaje o financijskome poslovanju župe na području Metropolije te na statutarno-ustrojbena pitanja o biskupijskim ustanovama za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika.
 
Biskupi su razmotrili i važnu temu nove evangelizacije, kao i posebno vrijednu i znakovitu inicijativu nazvanu „Misije u gradovima“. Osvrnuli su se na aktualno ozračje u hrvatskome društvu te se zadržali na predstojećim događajima u životu Zagrebačke crkvene pokrajine.
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije