Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

U Karlovcu prikazan animirani film o sv. Josipu



Produkcijska kuća Laudato predstavila je animirani film o svetom Josipu, u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu na nedjelju Krista Kralja 23. studenog 2014. godine. O animiranom filmu govorila je direktorica Laudata Ksenija Abramović, a brojne okupljene pozdravio je karlovački gradonačelnik Damir Jelić te rektor Nacionalnog svetišta mons. Antun Sente.

Katolički crtić o svetom Josipu napravljen je u suradnji s EWTN-om i Uredom Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj. Drugi je u nizu animiranih filmova iz serijala „Moja katolička obitelj“ koji je priredio Laudato, a oba su dostupna na DVD-u.

Gospođa Ksenija Abramović istaknula je da je Laudato ponosan što s tom kućom surađuje i što može hrvatskoj publici predstaviti njihov vrijedan serijal "Moja katolička obitelj", crtić koji je Laudato sinkronizirao na hrvatski jezik.

"Mi u Laudatu vjerujemo da se Božja riječ može i mora širiti i novim medijima. Nadamo se da ćete u godini koja nam dolazi sve te crtiće gledati na Laudato TV - na taj smo se projekt odlučili iz ljubavi i povjeravamo ga i vašim molitvama. Neka su blagoslovljena djela koja činimo Njemu na slavu", poručila je.

U riječima pozdrava, gradonačelnik Karlovca Damir Jelić zahvalio se Laudatu što je premijeru crtića o Svetom Josipu darovala upravo gradu Karlovcu koji je upravo po svom Nacionalnom svetištu svetoga Josipa središte Hrvatske. Mons. Antun Sente je kazao kako je primjereno da se crtić o sv. Josipu prikazuje u njegovom Svetištu te zahvalio na trudu koji nakladnička kuća na ovakav način ulaže u širenje vrednota katoličkih obitelji.

Program su vodili osmoškolci Mia Prahović i Josip Hegedić pred više stotina djece i njihovih roditelja i baka.

"Moja katolička obitelj" zajednički je naziv za serijal polusatnih crtanih filmova američke EWTN mreže u kojima otac obitelji i njegova supruga poučavaju svoju djecu o najvećim svecima Katoličke Crkve. Do sada je objavljeno 27 epizoda koje su naišle na odličan prijem među djecom i obiteljima. (AS)