Priopćenje s XII. sjednice biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine, Vetrenica, 26. lipnja 2012.

 
U utorak, 26. lipnja 2012. godine, pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića, u Duhovnom centru Varaždinske biskupije „Veternica“, na svojoj su se XII. sjednici našli svi biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine: kardinal Josip Bozanić, mons. Josip Mrzljak, mons. Vlado Košić, mons. Nikola Kekić, mons. Vjekoslav Huzjak, mons. Valentin Pozaić, mons. Ivan Šaško, mons. Mijo Gorski.
 
Prije sjednice domaćin, biskup varaždinski, mons. Mrzljak i voditelj Duhovnog centra vlč. Damjan Koren upoznali su biskupe s tijekom zahtjevne obnove koja se morala suočiti s posljedicama devastacije toga vrijednog hrvatskog kulturnog dobra u doba komunističkoga režima. Biskupi su pozorno i s radošću slušali o duhovnim programima i susretima koji se događaju u Centru, o uključenosti mladih te o otvorenosti djelatnika u odgojnome i obrazovnome pozivu.
 
Biskupi su na sjednici razmotrili pitanja pastoralnoga djelovanja u „Godini vjere“ kao i organiziranja hodočašća u Rim u studenome ove godine. Godina vjere iznimno je vrijeme milosti u kojemu su svi vjernici pozvani dublje upoznavati sadržaj vjere, obnavljati svoju crkvenost i jačati svjedočanstvo u svim životnim okolnostima.
 
Biskupi su se dogovorili o aktivnostima na početku Godine vjere te o nekim vidicima blagoslova obitelji. Kao druga točka sjednice bila su istaknuta neka pitanja o svećeničkim kandidatima, o sjemeništima te o ljetnim susretima bogoslova i o trajnoj formaciji svećenika.
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije