Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Molitva za preminule KarlovčaneNa Dušni dan u nedjelju 2. studenog služena je sveta misa za pokojne župljane pet karlovačkih župa koji su preminuli od prošlogodišnjeg do ovogodišnjega Dušnoga dana za vrijeme koje su blagoslovljeni lampaši sa svakog preminulog.

Misno je slavlje predvodio vlč. Dražen Karačić, župnik župe Presvetog Srca Isusova uz koncelebraciju svećenika karlovačkog dekanata.

Okupljene hodočasnike te ožalošćene članove obitelji koje su protekle godine sahranile svoga člana pozdravio je mons. Antun Sente, ml. rektor Nacionalnog svetišta kazavši kako je primjereno da se ovo molitveno događanje događa upravo u Nacionalnom svetištu svetog Josipa koji je zaštitnik blage smrti, ali i moćni zagovornik izbavljenja duša naših pokojnih iz čistilišta u raj.Nakon misnog slavlja karlovački dekan fra Franjo Tomašević predvodio je molitvu za pokojne i procesiju članova obitelji koji su s upaljenim i blagoslovljenim lampašem pošli do središnjeg križa na karlovačkom katoličkom groblju nakon koje je slijedio blagoslov grobova pokojnika. S upaljenim lampašima ministranti i svećenici uputili su se do groba nedavno preminulog karlovačkog župnika i graditelja Svetišta mons. Marijana Radanovića te izmolili molitve za pokoj njegove plemenite duše.

Na početku molitve vlč. Dražen Karačić pročitao je imena i prezimena pokojnih župljana župe Presvetog Srca Isusova iz karlovačkog Novog centra, vlč. Duje Kurtović pročitao je imena od svojih župljana iz župe Sveta tri Kralja iz Banije, protojerej stavrofor Željko Pajić, pročitao je imena pokojnih župljana iz svoje grkokatoličke župe u Karlovcu, fra Franjo Tomašević, OFM pročitao je ima i prezimena pokojnih župljana župe Presvetog Trojstva te mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta pročita je ime pokojnih župljana župe BDM Snježne s karlovačkog Dubovca, sve zajedno 264 pokojnika. (AS)