Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Trodnevna priprava za mladomisničko slavlje vlč. Josipa Čuliga

Mlada misa vlč. Josipa Čuliga održat će se 6. srpnja 2014. godine u 11 sati u Gornjoj Stubici. Tom lijepom i važnom događaju za Crkvu, za našu dragu Gornju Stubicu i za cijelo Zagorje prethodi trodnevna duhovna priprava u župnoj crkvi svetog Jurja u Gornjoj Stubici.

U četvrtak 3. srpnja je sveta misa u 19 sati, koju predvodi vlč. Konrad Žižek, a u 20 sati je koncert u crkvi koji imaju Jurjevčani.

U petak 4. srpnja je sveta misa u 19 sati koju predvodi vlč. Dražen Karačić i animiraju Vokalisti svetog Jurja, te je koncert u 20 sati uz goste iz Karlovca i Novog Zagreba-Utrina.

U subotu 5. srpnja je sveta misa u 19 sati koju predvodi mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački, a u 20 sati je koncert zborova mladih; nastupaju: duhovni band Hvalospjev iz Gornje Stubice, Vokalni sastav Jurjevke iz Gornje Stubice, zbor mladih Mala kap - D. Stubica, zbor mladih Zvijezde mira - Oroslavje, zbor mladih iz Marije Bistrice, zbor mladih iz Lobora, vokalni sastav uz pratnju pod nazivom „sestre Krstanović“ iz Zagreba–Jordanovac, vokalni sastav Sv. Ivan Krstitelj iz Martinca, zbor mladih iz Zaboka i zbor mladih iz Karlovca.

Na sam dan mlade mise, u 9.20 sati započet će okupljanje pred roditeljskim domom mladomisnika (Slani Potok 3). U 10 sati bit će roditeljski blagoslov kod rodne kuće mladomisnika, a u 11.00 sati započet će svečano mladomisničko euharistijsko slavlje na Trgu Kraljice Mira u Brezju.