Proslavljena trideseta obljetnica osnutka župe u Savskom gaju

05.12.2011

U župi Svetih Anđela u Savskom gaju, u nedjelju 4. prosinca 2011. svečano je proslavljen župni jubilej – trideseta godišnjica osnutka župe. Misno slavlje predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a pjevao je veliki mješoviti zbor sastavljen od članova triju zborova koji u župi djeluju.

U propovijedi, Kardinal je naglasio važnost predbožićnog vremena i priprave za Božić kao i potrebu da uvijek budemo spremni za dolazak Gospodinov. U tome pomaže duhovna hrana koju vjernici dobivaju upravo u župi.

Zahvalio je Bogu za do sada primljene milosti i poželio je župi još mnogo godina rasta u vjeri. Župnik Ivan Topolnjak zahvalio je župljanima koji pomažu u radu župne zajednice. Prisjetio se i svih onih koji više nisu živi, a predano su radili na dobrobiti župe. Pozvao je vjernike da i nadalje u ozračju suradnje i življene vjere izgrađuju svoju župnu zajednicu. Posebno je zahvalio Kardinalu na pohodu i toplim rječima.

Dekret o osnivanju župe Svetih Anđela izdao je blagopokojni kardinal Franjo Kuharić 1981. godine, a prvi župnik bio je velečasni Leopold Tepeš. Župa pokriva područje Savskog gaja i Trokuta, ima oko 5 500 stanovnika i svakim danom raste jer se naselja šire i dograđuju.

Tekst: Anica Vrdoljak

Foto: GK/V. Čutura