Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Kardinal Bozanić: Postignut veliki napredak u radu s mladima



Završnom dijelu trećeg pastoralno-katehetskog kolokvija za svećenike o temi "Od potvrde vjere prema inicijaciji u župnu zajednicu" 25. veljače nazočio je i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, koji je potvrdio kako je tijekom prošloga radnog vatikanskog tjedna, među ostalim, razgovarao s papom Franjom o situaciji u Hrvatskoj i bl. Alojziju Stepincu. Naveo je kako zajedništvo svećenika i mladih na kolokviju budi nadu.

"Uvjeren sam duboko da je rad s mladima u okviru naše Crkve napravio veliki napredak. Tu smo kao Crkva u odnosu na ono što je nekad bilo napravili novi korak. Imamo mlade po župama, oni se okupljaju, dolaze različite inicijative koje nekad i ne notiramo", rekao je zagrebački nadbiskup, podsjećajući i na nacionalne susrete hrvatske katoličke mladeži. "Mladi se pripremaju za ono što je pred njima. Novi zadatak je upravo i kako raditi s obiteljima, bračnim parovima, gdje konstatiramo da se umanjuje broj vjenčanja. Tu je naše usmjerenje, gledati naprijed, ali biti blizu, voljeti mlade, biti zajedno s njima. A i vi mladi računajte da su svećenici vama blizu", zaključio je kardinal Bozanić.

Tijekom tematske rasprave kardinal je iz vlastitog iskustva kao dobar primjer rada s mladima iznio dugogodišnju formaciju animatora na Malom Lošinju, te suradnju Tiskovnog ureda sa župnim medijskim suradnicima u sklopu pastoralnog projekta Zagrebačke nadbiskupije „Kateheze za odrasle“. (IKA; Foto: NPI)