Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Proslava Papina dana


Zagreb, (IKA) - Križarska organizacija priređuje svečanu akademiju u povodu Papina dana u četvrtak 13. ožujka u 19.30 sati u dvorani "Vijenac" Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29a, u Zagrebu.
Na akademiji će prof. dr. sc. Tonči Matulić održati predavanje na temu "Papa i društveni mediji - o utjecaju medija na sliku o Crkvi i Papi" te dr. Petar-Krešimir Hodžić s temom "Nepromjenjive istine u novom ruhu - papa Franjo o aktualnim pitanjima života, braka i obitelji". Akademiju će glazbenim nastupom upotpuniti Bogoslovski oktet.

Uoči akademije slavit će se misa u 18 sati u zagrebačkoj katedrali.

Proslavu Papina dana u Hrvatsku je uveo duhovni utemeljitelj Križarske organizacije, blaženi Ivan Merz, iz iznimne ljubavi i poštovanja prema Svetom Ocu. Prva proslava Papina dana u Hrvatskoj održana je 1928. godine, a nakon Merčeve smrti Križari nastavljaju sa svečanim proslavama i uvijek nastoje prigodno obilježiti Papin dan.

Slavljenje Papina dana ima svoj temelj u danu kada je jedan papa izabran za Petrova nasljednika. Stoga se Papin dan pape Franje slavi 13. ožujka i ove godine se slavi njegova prva obljetnica.