Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Kulinarske radionice za mlade iz Caritasa

»Mmmm, ovo ću su si ja sutra pripremiti«, s oduševljenjem je rekao jedan od petnaest korisnika Caritasove kuće na Trešnjevci tijekom druge kulinarske radionice kuhara Ivana Ivkovića održane 16. veljače. Brzo ispražnjeni tanjuri s nekoliko jednostavnih jela u radionici za zajutrak potvrdili su da ostale cure i dečki u Nijemčanskoj 14 isto tako razmišljaju.

Gospodin Ivković već deset godina na Hrvatskom katoličkom radiju vodi emisiju »Kuhajmo zajedno« i autor je prve hrvatske tradicijske zvučne kuharice »Od negda za svagda«. Rado se odazvao na poziv da svoje umijeće i znanje podijeli s mladima iz zagrebačkog Caritasa, a ove nedjelje bio je u pratnji svoje supruge Ane.

»Imamo jednu od najboljih kuhinja na svijetu i drago mi je da imam priliku ovim mladim ljudima prenijeti blago hrvatske tradicijske kuhinje i na taj način im pomoći u osamostaljivanju. S kuharskim radionicama krenuli smo prošle nedjelje, a prva radionica bila je teorijske naravi - upoznao sam ih s namirnicama i zdravom prehranom. Kroz ovaj i sljedeći mjesec imat ćemo ukupno desetak radionica«, najavljuje gospodin Ivković, koji ima veliku želju mlade iz Caritasove kuće na Trešnjevci na jedan dan ugostiti na svojem obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u Kloštru Podravskom.

»Vjerujem da će ovim mladim ljudima ostati nešto od iskustva iz naših kulinarskih radionica. U pripremi jela sami sudjeluju i primjećujem da im se to sviđa, da vole ono što zajedno pripremimo. Na taj način stvaramo okuse i mirise našeg djetinjstva kojima se svi mi uvijek rado iznova vraćamo«, sa zadovoljstvom je izjavio ovaj 'radijski kuhar' s tridesetgodišnjim iskustvom u struci, uvjeren da hrvatska tradicijska kuhinja ima budućnost jer nudi zdrave, jednostavne, ukusne i jeftine obroke - što se savršeno uklapa u današnje životne prilike i ekonomsku situaciju.

KONTAKT
CZN - Kuća Trešnjevka
Ivanka Delač, v.d. voditeljice Kuće
Nijemčanska 14, 10110 Zagreb
E - kuca.tresnjevka@czn.hr
T - 01 36 40 835
 

Za Caritas Zagrebačke nadbiskupije:
Stjepan Moškatelo