Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

"Gospodine, želim te vidjeti"

 

Župa sv. Petra apostola iz Zaprešića po osmi je put ugostila zborove mladih na tradicionalnom božićnom koncertu. Koncert se održao dan uoči blagdana Bogojavljenja, 5 pod simboličnim nazivom „Gospodine želim te vidjeti“. Uz domaćine, zbor mladih „Stijene“, nastupili su i „Apostoli“ iz Zaprešića, „Note Ljubavi“ iz Bistre, „Iskre“ iz Brdovca, „Plam“ iz Kustošije, te „Hilarus“ iz Malešnice. Koncert je otvorio i zatvorio domaćin, kojem su se na kraju pridružili i ostali zborovi, te su zajednički otpjevali pjesmu „Otvori oči mog srca“.

Majka Terezija je rekla: "Ne možemo činiti velike stvari, ali možemo činiti mnogo malih stvari s velikom ljubavlju." Značaj ovog koncerta upravo je u tome. I ove je godine koncert bio humanitarnog karaktera. Sakupljali su se dobrovoljni prilozi za potrebitu peteročlanu obitelj, a darovima župljana i ostalih gostiju sakupljeno je gotovo 3.000 kuna. „Pjesma, radost, zajedništvo i osjećaj za malog čovjeka, koji je u nevolji, pozitvna je slika mladih ljudi koji su svojim trudom i zajedništvom uljepšali subotnju večer mnogim ljudima, ali i obitelji za koju su prikupili dobrovoljne priloge“, rekao je bogoslov Marko Čolak.

Na kraju koncerta okupljene je pozdravio i župni vikar župe sv. Petra apostola vlč. Tomislav Hačko. Zahvalio je zboru „Stijene“ na organizaciji, ali i pojasnio simboliku teme koncerta s blagdanom Triju kralja. Rekao je da i mi poput njih želimo vidjeti Gospodina, te čekamo svoju zvijezdu, koja će nam pokazati put. „Kako bismo vidjeli tu zvijezdu potrebno je biti plam, iskre i apostoli. Moramo biti veseli, note ljubavi i naravno stijene“, zaključio je vlč. Hačko te okupljene goste pozvao na druženje i domjenak.

Ivana Tomas