Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Tradicionalni koncert “Čuj nas, Majko”

U petak 17. svibnja nakon svete mise koju je slavio upravitelj Župe Bezgrešnog začeća BDM u Soblincu vlč. Dominik Glasnović održan je tradicionalni koncert "Čuj nas, Majko".
 
Ovo je četvrta godina kako voditeljica župnih zborova Valerija Marković, sa zborašima župnih zborova "Gloria" iz Soblinca i "Srce Isusovo" iz Popovca, organizira ovaj tradicionalni koncert humanitarnog karaktera. Novčani prilog koji župljani ostave u prigodnoj košarici sakupi se i koristi za kupnju potrebnih namirnica korisnicima župnog Caritasa. Mjesec svibanj posvećen je Blaženoj Djevici Mariji i ovim koncertom željelo se i dodatno skrenuti pozornost na važnost Majke Božje za život svakog čovjeka, ali i poticaj na molitvu. Župnik vlč. Dominik Glasnović na kraju koncerta zahvalio je voditeljici Valeriji i svim članovima zborova na trudu i vremenu koje su uložili te istaknuo da ga posebno raduje vidjeti kako srcem pjevaju i Majku Božju slave svim srcem. Voditeljica župnih zborova Valerija Marković istaknula je kako svima želi da u pjesmama dožive prisutnost Majke Božje i zahvalila je članovima zborova što su odlučili svoje vrijeme darovati kako bi pjesmom razveselili župljane i pomogli da se prikupe sredstva za župni Caritas.
 
Svojoj duši treba dati najljepše misli svjetla, obećanja i nade pa je ovaj koncert bio prilika da župljani naprave nešto lijepo za sebe i drugoga.
 
Vlatka Burić, župna medijska suradnica