Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Božićna čestitka kardinala Bozanića Predsjedniku Hrvatskoga sabora

 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zahvalio je predsjedniku Hrvatskoga sabora gospodinu Borisu Špremu na božićnim čestitkama te mu čestitao Božić, riječima: "Primio sam Vašu čestitku za Božić i Novu godinu, na kojoj Vam iskreno zahvaljujem, kao i na dobrim željama za moj osobni život i službu koju vršim u Crkvi na dobrobit vjernika.

Gospodine Predsjedniče, i ovom prigodom čestitam Vam na izboru za predsjednika Hrvatskoga sabora, sa željom da odluke i zakoni što ih donosi Sabor budu na dobrobit svih građana Hrvatske. Vama te zastupnicama i zastupnicima u Hrvatskom saboru od srca čestitam Božić i novu 2012. godinu!

Božić nas svake godine iznova podsjeća da Bog ne kasni sa svojim obećanjima. Objava Božje dobrote i čovjekoljublja dosiže svoj vrhunac u Isusovu rođenju u Betlehemu. Došao je da bude jedan od nas i da nas poučava ljubavi, istini i pravdi. Neka poruka Božića vječnim svjetlom, koje je obasjalo jaslice one Svete noći, obasja i našu hrvatsku zbilju te sve građane naše Domovine potakne na zajedništvo, mir i solidarnost."

Zvonko Franc,

voditelj Tiskovnog ureda i glasnogovornik