Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Papin nagovor uz molitvu Kraljice neba u nedjelju 28. travnja

PAPA FRANJO
REGINA CAELI
Trg svetog Marka, Venecija
Nedjelja, 28. travnja 2024.

Draga braćo i sestre!
Prije završetka našega slavlja želim pozdraviti sve vas koji ste sudjelovali. Od srca zahvaljujem patrijarhu, Francescu Moragliji, a s njim i suradnicima i volonterima. Zahvalan sam građanskim vlastima i pripadnicima snaga reda za provođenje zakona koji su omogućili ovaj posjet. Hvala svima!

I odavde, kao i svake nedjelje, želimo zazvati zagovor Djevice Marije za mnoge situacije patnje u svijetu.

Mislim na Haiti gdje je na snazi ​​izvanredno stanje, a stanovništvo je očajno zbog kolapsa zdravstvenog sustava, nestašice hrane i nasilja zbog kojih su ljudi prisiljeni bježati iz zemlje. Povjeravamo Gospodinu radove i odluke novog Prijelaznog predsjedničkog vijeća, koje je preuzelo dužnost prošlog četvrtka u Port-au-Princeu, kako bi, uz obnovljenu potporu međunarodne zajednice, povelo zemlju do toliko potrebnog postizanja mira i stabilnost.

Mislim na napaćenu Ukrajinu, Palestinu i Izrael, Rohindže i mnoge narode koji trpe zbog ratova i nasilja. Neka Bog mira prosvijetli srca da u svima raste želja za dijalogom i pomirenjem.

Draga braćo i sestre, još jednom zahvaljujem na dobrodošlici! Hvala patrijarhu. U mojim ste molitvama; i vi također, molim vas, ne zaboravite moliti za mene, jer ovaj posao nije lak!