Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Koncert „Četiri grada umjetnika“Koncert „Četiri grada umjetnika“
(Mostar - Cambridge - Sarajevo - Zagreb)
 
 
U nedjelju, 21. travnja 2024. godine s početkom u 20:00 sati u Crkvi sv. Leopolda Mandića (Voltino Ljubljanica) u Zagrebu premijerno će se izvesti dva cjelovita djela baroknog skladatelja Johanna Sebastiana Bacha (1685. - 1750.), i to:
  • Cantata BWV 82a „Ich habe genug“
  • Cantata BWV 54 „Widerstehe doch der Sünde“.
 
U izvedbi sudjeluju solisti: Adema Pljevljak-Krehić, sopran (Sarajevo); Marin Vitas, kontratenor (Zagreb); Michael Copley, flauta (Cambridge); Amela Plosko, organ continuo (Mostar) te komorni gudački ansambl profesionalnih glazbenika ova četiri grada.
 
Organizatori koncerta su studij Glazbe Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i Srednja muzička škola u Sarajevu. Koncerti (Mostar, Sarajevo, Zagreb, planirana se Cambridge) se realiziraju uz potporu Fondacije za izdavaštvo Sarajevo i Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.
 
Koncerti imaju za cilj promidžbu vjere u humanizam, čovjekoljublje, kozmopolitizam, uz želju da široj društvenoj zajednici pruže 'utjehu' s djelima sveobuhvatne kulturološke vrijednosti za cijeli svijet. 
 
Ulaz je slobodan!