Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Generalni konzul RH u Mississaugi Ante Jović primio rektora Josipa svetišta mons. Antuna Sentea



Generalni konzul Republike Hrvatske u Mississaugi Ante Jović, nadležan za pokrajinu Ontario, primio je rektora Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antuna Sentea u prostorima konzulata u petak 23. lipnja 2023. godine. U pratnji mons. Sentea bio je vlč. Božidar J. Tenšek, župnik župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi, koji je i organizirao susret.

Tom prigodom mons. Sente prezentirao je aktivnosti Nacionalnog svetišta svetog Josipa te izvijestio konzula kako u ovim ljetnim danima mnogi Hrvati koji žive u Kanadi prilikom posjeta Hrvatskoj rado posjećuju Josipovo svetište u Karlovcu, kao i brojni naši ljudi diljem svijeta. Tome je uvelike doprinjelo praćenje misnih slavlje iz Josipova svetišta putem društvenih mreža i Laudato TV-a. Prilikom posjeta Domovini Hrvati žele uživo vidjeti Svetište iz kojeg su pratili misna slavlja, osobito za vrijeme pnademije izazvane Covidom-19. Ove je godine Josipovo svetište u Karlovcu primilo više do 60 000 hodočasnika, izvjestio je mons. Sente hrvatskog konzula u Mississaugi te mu uručio repliku kipa svetog Josipa akademskog kipara Ante Starčevića iz Josipova svetišta u Karlovcu.

Generalni konzul Jović uručio je mons. Senteu fotografiju najpoznatije turističke atrakcije u Torontu - CN toranj osvjetljen u bojama hrvatske zastave povodom 30. svibnja, Dana državnosti, te prezentirao aktivnosti Konzulata, kao i činjenicu da upravo u Torontu, Mississaugi i Hamiltonu između ostalog živi veliki broj Karlovčana.
 
Župa BDMS