Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Molitva za jedinstvo kršćana u Josipovu Svetištu


U ponedjeljak 20. siječnja u Svetištu sv. Josipa u Karlovcu (Boškovićeva 36, Dubovac) u 18.30 sati, bit će euharistijsko slavlje s molitvom za jedinstvo kršćana i prigodnom homilijom. Molitveno slavlje predvodi prof. dr. Daniel Patafta, OFM, član povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za ekumenizam i dijalog u zajedništvu s mons. Antunom Sente, ml., rektorom i članom Povjerenstva, protojerejom stavroforom Željkom Pajićem, župnikom grkokatoličke župe "Svetog Križa" u Karlovcu i predstavnikom Srpske pravoslavne crkve, protojerejom stavroforom Petrom Olujićem, umirovljenim sisačkim pravoslavnim svećenikom.

Kršćanske Crkve koje u Zagrebu imaju bogoslužne prostore pozivaju svoje vjernike da se na navedenim organiziranim molitvenim postajama, ali i izvan njih, pridruže molitvi za očuvanje postojećeg i postizanje većeg stupnja međusobnog jedinstva vjere i zajedništva u slavljenju kršćanskih otajstava.

Priručnik za molitvu za jedinstvo kršćana 2020. godine, koji su koncipirale kršćanske Crkve na Malti, u hrvatskom je prijevodu priredilo i objavilo Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog, u tiskanom se obliku može nabaviti u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, a u elektroničkom obliku
može se preuzeti OVDJE