Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

"Djevojke za djevojke"



U nizu raznoraznih donacija koje Caritas Zagrebačke nadbiskupije prima u predblagdansko vrijeme, među onima koje se izdvajaju originalnošću svakako je i akcija »Girls for Girls«, koju su Željka Sušić, Ana Badurina i Zrinka Blažević dovršile zanimljivim programom održanim 1. prosinca u Kući za mlade »Da život imaju« na Trešnjevci. Tri prijateljice pokrenule su velik broj dobročinitelja, kako u krugu svojih poznanika tako i onih na društvenim mrežama, i na prvu nedjelju došašća organizirale buvljak za djevojke za koje skrbi zagrebački Caritas, opskrbivši ih obiljem kvalitetne odjeće, obuće i kozmetičkih proizvoda te vrijednih nagrada dobivenih u tomboli, a sve to u nazočnosti poznatih influencerica s Instagrama.



U ugodnom okruženju, u prizemlju Kuće za mlade u Selskoj cesti 165, u toploj dvorani ispunjenoj živahnim žamorom djevojaka i veselom glazbom, dvadesetak Caritasovih korisnica biralo je rabljenu brendiranu odjeću, obuću, nakit, torbice... - kao na nekom pravom buvljaku, samo bez novca, bez kupnje! Sve je bilo besplatno! Mogle su uzeti što god im se svidjelo i koliko god su htjele, a u nedoumici su im savjetima pomagale influencerice: Maša Zibar, Karla Zelić, Nika Turković i Pamela Smoljanić.



Nakon okrjepe zakuskom i osvježenjem, vizažistica Ines Krajnović održala je kratki tečaj šminkanja, koji će mladim djevojkama biti od koristi pri upotrebi raznih reklamnih kozmetičkih proizvoda kojima su obilovale poklon-vrećice, koje su dobile na završetku druženja, za koje su zaslužne influencerice i brojni sponzori.

Na završetku programa, voditeljica Kuće za mlade »Da život imaju« Daniela Petković zahvalila je uime svih Caritasovih korisnica darovateljima i volonterima uključenima u akcija »Girls for Girls« te je organizatoricama predala zahvalnice. Ujedno je najavila organizaciju slične akcije za dečke iz Caritasovih kuća.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije nada se da će ovaj originalan način socijalizacije i integracije mladih iz domova nadahnuti i potaknuti i druge na slične pothvate. (CZN)