Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

U svom životu nismo sami, imamo stalnu pomoć i pratnju Djevice Marije

 
Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji, Swedbank Stadion u Malmöu, 1. studenog 2016.

Na kraju ovog slavlja želim zahvaliti biskupu Stockholma, Andersu Arboreliusu, na njegovim ljubaznim riječima kao i državnim vlastima na njihovu zalaganju te svima koji su sudjelovali u planiranju i provedbi ovog posjeta.

Srdačno pozdravljam predsjednika i glavnog tajnika Svjetskog luteranskog saveza, kao i nadbiskupa Crkve u Švedskoj. Pozdravljam članove ekumenskih delegacija i diplomatskog zbora, prisutne na ovom događaju, kao i sve one koji su nam se pridružili na ovom euharistijskom slavlju.
Zahvaljujem Bogu što mi je omogućio posjetiti ovu zemlju i susresti se s vama, od kojih su mnogi došli iz različitih krajeva svijeta.

Kao katolici dio smo velike obitelji, okrijepljeni smo istom pričešću. Potičem vas da svoju vjeru izrazite u molitvi, u sakramentima, kao i u velikodušnom služenju onima koji trpe te onima u potrebi. Pozivam vas da u okolnostima u kojima živite svojim načinom života i ponašanjem, po uzoru na Isusa, budete sol i svjetlo, te da pokažete veliko poštovanje i solidarnost s našom braćom i sestrama iz drugih Crkvi i kršćanskih zajednica, kao i sa svim ljudima dobre volje.

U svom životu nismo sami, imamo stalnu pomoć i pratnju Djevice Marije, koja danas pred nama stoji kao prva među svecima, kao prva Gospodinova učenica. Njezinoj se zaštiti utječemo i iznosimo joj svoje žalosti i radosti, strahove i težnje. Sve stavljamo pod Njenu zaštitu, sigurni da nad nama bdije i brine se za nas majčinskom ljubavlju.

Draga braćo i sestre, molite za mene. I ja se vas često sjetim u svojim molitvama. A sada zajedno pozdravimo Djevicu molitvom Anđeo Gospodnji. (IKA)