Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji

Draga braćo i sestre!

Jučer je u Vercelliju proglašen blaženim svećenik Giacomo Abbondo, koji je živio u osamnaestom stoljeću, zaljubljenik u Boga, obrazovan, uvijek na raspolaganju svojim župljanima. Pridružujemo se radosti i zahvali biskupiji Vercelli jednako kao i biskupiji Monreale, gdje je danas proglašena blaženom sestra Carolina Santocanale, utemeljiteljica kapucinskih sestara Bezgrešne iz Lurda. Rođena je u plemićkoj obitelji u Palermu, napustila lagodan život i postala siromašna među siromašnima.

Od Krista, osobito u euharistiji, crpila je snagu za svoje duhovno majčinstvo i svoju nježnost s najslabijima.

U kontekstu Jubileja bolesnika posljednjih je dana u Rimu održana međunarodna konferencija posvećena brizi za osobe koje pate od Hansenove bolesti. Sa zahvalnošću pozdravljam organizatore i sudionike i nadam se plodnom zauzimanju u borbi protiv te bolesti.

Danas je Svjetski dan borbe protiv dječjeg ropstva. Svi složno obnovimo nastojana za uklanjanje uzroka ovog modernog ropstva, koji lišava milijune djece nekih temeljnih prava i izlaže ih teškim opasnostima. Danas u svijetu postoji mnogo djece robova!

Od srca pozdravljam sve hodočasnike pristigle iz Italije i raznih zemalja u prigodi ovog jubilarnog dana. Zahvaljujem na poseban način svim prisutnim bolesnicima i osobama s invaliditetom. Srdačno zahvaljujem također liječnicima i zdravstvenim djelatnicima koji, na "Punktovima zdravlja" postavljenima kod četiri papinske bazilike, pružaju specijalističke zdravstvene preglede stotinama ljudi koji žive u predgrađima Rima. Veliko vam hvala!

Neka nas Djevica Marija, kojoj ćemo se sada obratiti u molitvi, prati trajno na našem putu. (IKA)