HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.03.2024.

Župni Caritas sv. Jelene Križarice primio donaciju za provođenje programa „Mudro učenje od prvog koraka“

Inicijativom Caritasa Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku i uz koordinaciju sa stručnom službom OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, na čelu s pedagoginjom Ružicom Kotarski i vjeroučiteljima Ksenijom Miškulin i Danijelom Cvetkom, 2023. godine pokrenut je novi projekt posvećen djeci, prvenstveno osnovnoškolcima koji imaju poteškoća u učenju i praćenju nastave.

S obzirom na to da u Zaboku djeluje Škola brzog čitanja i mudrog učenja koju vodi profesorica Dijana Žigman, ujedno i volonterka u župnom Caritasu ostvarena je suradnja u kojoj je troje djece dobilo priliku za besplatno uključivanje u program „Mudro učenje od prvog koraka“. Program se pokazao iznimno uspješnim te se ukazala potreba za uključivanjem još djece u program.

Kako bi se veći broj djece uključio u program, tvrtka Valoviti papir-Dunapack i direktor tvrtke gospodin Zvonimir Čuljak prepoznali su ovaj projekt i akciju te donirali novčana sredstva u obliku plaćanja školarine. „Svako ulaganje u najmlađe jedna je od najpametnijih investicija koju zemlja može imati“, ističu iz tvrtke Valoviti papir-Dunapack. 

Voditelj župnog Caritasa Marko Bilić zahvalio je tvrtki Valoviti papir-Dunapack i direktoru Čuljku na financijskoj potpori u ovom projektu te dodaje kako Caritas Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku, uz podršku župljana i ljudi dobre volje, svoje karitativno djelovanje usmjerava prema socijalno ugroženim članovima župne zajednice, ali istovremeno nastoji senzibilizirati ostale župljane za probleme korisnika Caritasa.

Dodajmo još da je osnovni cilj obrazovnog programa „Mudro učenje od prvog koraka“ poticanje razvojnih sposobnosti djece ranog školskog uzrasta, kao i pomoć u svladavanju poteškoća u učenju - čitanju, pisanju, računanju, organizaciji i izdvajanju važnih elemenata iz gradiva, usmenom izražavanju te razvoju samopouzdanja kod djece.

Darko Fiket,
župni medijski suradnik
Ispišite stranicu: