HR

Aktualnosti

Objavljeno: 17.10.2016.

Župljani Župe bl. Ivana Merza za misije



Iako se u Crkvi Misijska nedjelja slavi sljedeće nedjelje, župljani Župe bl. Ivana Merza u Zagrebu – Špansko već su ove nedjelje, 16. listopada započeli obilježavanje Misijske nedjelje.

Župljane je u misijskom duhu animirao ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj i dugogodišnji misionar u afričkoj državi Benin, vlč. Antun Štefan. Vlč. Štefan je u zajedništvu s upraviteljem župe vlč. Darkom Bručićem Pavukom i dr. Josipom Beljanom, predvodio sv. misu u atriju osnovne škole, gdje se i inače slave sv. mise nedjeljom i blagdanom. Potaknuo je župljane na molitvu i promišljanje o misijama.

U svojoj propovijedi vjernicima je život u misijama dočarao sljedećim riječima: „Misionari su ambasadori Isusove ljubavi i ništa im nije teško da Božja Riječ dođe do srca ljudi. Misionari su ispunjeni Isusom, a Isus okuplja ljude.“

Vlč. Štefan je zahvalio župljanima što vole Isusa, što su zajedno u uvjetima koje imaju, tj. bez župne crkve. Zahvalio im je i što mole za misije i pomažu rad misionara te je dodao: „Najjači način da se obranimo od bilo čega je da volimo. Ljubav ima najveću snagu. Zar će nam Isus išta odbiti, a dao nam je samog sebe. Ne može nas ništa spriječiti da budemo sretni dok ljubimo njega te jedni druge i dok smo zajedno“.

Svojim iskustvom koje je stekao godinama provedenim u misijama vlč. Štefan je unio posebnu kršćansku radost među djecu i mlade, ali i sve župljane i još više im približio braću u Kristu iz misijskih krajeva, a samim time i samog Krista.

Na kraju mise župljanke su već tradicionalno, na inicijativu obiteljskog zbora, pripremile kolače kao zahvalu onima koji su svojim prilogom pripomogli misije. Ove godine prilozi su se skupljali za Djelo sv. Petra, tj. školovanje duhovnih zvanja u misijama.

Sanda Dinarina Mladić
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: