HR

Aktualnosti

Objavljeno: 28.09.2018.

Župljani Trnjanske Savice hodočastili u katedralu



U okviru duhovne priprave za proslavu ovogodišnjeg župnog blagdana Stepinčeva na Trnjanskoj Savici poveo je župnik Antun Vukmanić svoje župljane 28. rujna 2018. na hodočašće u zagrebačku katedralu.

Večernju svetu misu predslavio je mons. Zvonimir Sekelj, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog, uz koncelebraciju župnika Antuna Vukmanića.

Mons. Sekelj pozdravio je hodočasnike biranim riječima kao stado koje je u Stepinčevu katedralu doveo njihov pastir - župnik, da mole za svoje dvije nakane: proglašenje kardinala Stepinca svetim i za gradnju crkve na Savici, rekavši da sve ima svoje vrijeme, kako donosi i današnji odlomak iz knjige Propovjednikove, pa će tako biti i sa Stepinčevom kanonizacijom i crkvom na Savici.

U homiliji se usredotočio na evanđeoski odlomak u kojemu Isus propituje što ljudi misle tko je on, na što su učenici davali različite odgovore.

Petar je jedini odgovorio da je Isus Krist - Pomazanik Božji. Petrova je veličina u tome što je vjerovao u Božju Riječ. I Stepinčeva je veličina u tome što je vjerovao da se s Isusom susrećemo svaki dan u svetoj misi, a onima koji su prešli u onostranost otkriveno je sve što je nama još skriveno, rekao je uz ostalo mons. Sekelj.

Na svetoj misi pjevao je Župni zbor s Trnjanske Savice, a nakon svete mise župljani su se predvođeni župnikom okupili oko Stepinčeva groba i izmolili molitvu za Stepinčevu kanonizaciju te za gradnju crkve na Savici. Župnik je zahvalio je župljanima na odazivu na ovo hodočašće pouzdajući se i dalje svi u Blaženikovu pomoć i zagovor.


Marija Znika
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: