HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.02.2016.

Zlatni mladenci zahvalili Gospodinu za 50 godina bračnog zajedništva



U nedjelju, 7. veljače 2016., Margareta i Ivan Galez proslavili su 50 godina braka.

Prije pedeset godina u Vrhovcu, u župi svetih liječnika Kuzme i Damjana, sklopili su brak Ivan Galez i Margareta rođena Kadak. Providnost je tako htjela da je Margaretina majka bila iz vivodinske župe (selo Furjanići) koja se udala u Vrhovac, a njezina se kćerka vratila u vivodinsku župu, u selo Galez Dragu, otkrivši ljubav za cijeli život u Ivanu Galezu. U braku im se rodilo troje djece: Kristina, Marina i Ivančica, a tu je i dvoje unučadi.

Život ih nije mazio, ali su u životu uvijek tražili Boga i kroz vjeru u Gospodina i Majku Božju zajedno koračali. Sedamdesetogodišnja Margareta (po domaće Maca), koja je od Ivana mlađa pet godina, ističe da ona ne razmišlja o bolesti, iako već svašta boli i tijelo pokazuje da se na mnogim mjestima izrabilo, već ona svoj pogled usmjerava naprijed. Ona i njezin suprug u vjeri imaju oslonac i svjedoče da bez vjere ne bi bili opstali.

Zato su sa svojom djecom, unučadi i skupljenim mnoštvom u našoj kapeli Svetog Nikole u Obrežu Vivodinskom kamo gravitiraju naselja Obrež Vivodinski, Furjanići, Gorniki, Cerje Vivodinsko i Galez Draga htjeli svetom misom zahvaliti Gospodinu za pedeset godina bračnog zajedništva.

Velečasni Markač istakao je u propovijedi važnost poziva u životu, naglasivši da je jako bitno prepoznati i odazvati se tom glasu poput proroka Izaije ili svetog Pavla. Nadalje nas je potaknuo da je posebno hvale vrijedno u našim prorijeđenim prilikama slaviti ovakve obljetnice, zlatne ili srebrne, te tako motivirajuće djelovati na okolinu.

Nakon svete mise zlatni mladenci počastili su sve nazočne kolačima, vinom, sokom i svojim osmjehom te smo se radosnije nego obično uputili svojim kućama.

Neka im Gospodin udijeli još puno godina bračnog zajedništva i snage da i nadalje zajedno smjelo kroče kroz ovozemaljski život te svima nama ostave zdrav primjer kršćanskog života!

Sanja Benković-Marković
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: