HR

Aktualnosti

Objavljeno: 01.10.2023.

Zaziv Duha Svetoga u Župi Krista Kralja u Domaslovcu

U nedjelju 1. listopada 2023. u Župi Krista Kralja u Domaslovcu svečano je obilježen početak nove školske, akademske i pastoralne godine zazivom Duha Svetoga i blagoslovom djece i mladih – školaraca i studenata.



Nadovezujući se na pročitano evanđelje, upravitelj župe vlč. Ante Bojanić, potaknuo je u propovijedi sve prisutne da budu brzi u djelovanju te poštuju dana obećanja. Posebno je ohrabrio djecu i mlade da ustraju u svojoj vjeri te da ju žive i riječima i djelima iako zbog toga mogu biti zadirkivani od strane vršnjaka. Poručio im je da Bog gleda ishod, djela, a ne prazne riječi, te da trebaju biti autentični, drugačiji, oni koje će drugi prepoznati kao vjernike. Za kraj poručio im je da nisu sami i da se trebaju otvoriti djelovanju Duha Svetoga kojeg su zazvali i koji će ih voditi na putu spasenja.



Na prijepodnevoj svetoj misi djeca su molitvama vjernika i recitacijom zazvala Duha Svetoga, a pjesmom su ga pozdravila i djeca dječjeg zbora. Kasnije su s roditeljima uz darove prinijeli i svoje školske torbe i udžbenike uz molitvu da, obogaćeni novim znanjima, budu radost zajednici i Bogu. Nakon mise svečano je blagoslovljena obnovljena vjeronaučna dvorana koja će sigurno biti mjesto gdje će se djeca i mladi, ali i svi ostali župljani, i dalje radosno susretati i živjeti svoju vjeru.



Na večernjoj svetoj misi, uz blagoslov i zaziv Duha Svetoga, mladi su svoje molitve iznijeli pred Presvetim Oltarskim Sakramentom izloženim nakon svete mise. Molili su za snagu da ne posustaju pred izazovima, i za razum u svladavanju novog gradiva. U molitvu su uključili i svoje nastavnike i roditelje koji se ponajviše žrtvuju za njihovo dobro.



Na svetim misama po prvi put su se okupili i ovogodišnji krizmanici i prvopričesnici, čime je započela i njihova ovogodišnja župna kateheza tj. priprema za primanje sakramenata pokore, euharistije i svete potvrde.

Petra Lucević
Ispišite stranicu: