HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.09.2023.

Zaziv Duha Svetoga na početku školske i vjeronaučne godine

U nedjelju 24. rujna 2023., u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću slavljena je sveta misa Zaziva Duhu Svetomu za sretan i uspješan početak nove vjeronaučno-školske godine. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik i zaprešićki dekan preč. Ivan Frkonja, a slavlje je svojim pjevanjem uzveličao dječji zbor "Božje krijesnice" pod ravnanjem s. Lajde Marki.



Župnik preč. Frkonja obratio se na početku najmlađima i njihovim roditeljima: "U ovom euharistijskom slavlju želimo posebno moliti pomoć Duha Svetoga za svu djecu i mlade koji su započeli svoju novu školsku godinu, te za njihove nastavnike i učitelje, a posebno ćemo se sjetiti pokojnih učitelja, profesora i djelatnika OŠ Antuna Augustinčića."

Nakon toga je sedmero učenika pred oltar stavilo sedam svijeća koje simboliziraju darove i plodove Duha Svetoga. Prigodnim molitvama zamolili su Duha Svetoga u ime svih okupljenih da uđe još jače u naše živote i da sve, a ne samo djecu koja polaze u školu, učini što otvorenijima za duhovne vrijednosti i zauzetijima u ljubavi prema bližnjima.



Tijekom euharistijskog slavlja djeca, roditelji, profesori i vjeroučitelji sudjelovali su u čitanju, molitvi vjernika, a poslije euharistijskog slavlja izveden je i prigodni igrokaz "Bicikl" kojega su izveli učenici petih razreda OŠ Antuna Augustinčića u režiji trajnog đakona Ilije Nikolića. Euharistijsko slavlje završeno je župnikovom blagoslovnom molitvom. Dan prije, u subotu 23. rujna, zajedničkom pokorničkom slavlju pristupila su djeca i mladi ove zaprešićke Župe sv. Petra apostola.

                                                                                                             
 Ilija Nikolić
Ispišite stranicu: