HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.08.2019.

Završena obnova župne crkve svetoga Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci



Svečanom svetom misom, u nedjelju 25. kolovoza, župljani zagrebačke Župe svetoga Josipa na Trešnjevci, proslavili su završetak obnove unutrašnjosti crkve.
 
Na početku slavlja, vjenička se zajednica okupila u privremenome bogoslužnom prostoru, odakle je krenula procesija sa Svetootajstvom koje je postavljeno u novo svetohranište na početku svete mise.



U homiliji, župnik Damir Ocvirk protumačio je značaj pojedinih bogoslužnih elemenata te istaknuo kako je crkva pozvana preobražaviti se Kristovom žrtvom na olataru, koji je središte crkvenoga prostora i života.

Svi novopostavljeni elementi povezani su zlatnim ukrasom koji upućuje na božanski spasiteljski ulazak u naš život, kojim nas rađa za svoju djecu, hrani svojim kruhom i riječju te vodi prema obećanom nebeskom Jeruzalemu.


 
U obnovu, koja je omogućena pristankom Zagrebačke nadbiskupije te darovima župljana i štovatelja svetoga Josipa, bilo je uključeno uređenje bogoslužnoga prostora s nosivim elementima kao što su novi oltar, ambon, krsni zdenac, prostor svetohraništa, nove ispovijedaonice i postaje križnoga puta. Ujedno su u crkvi postavljeni i novi mramorni pod, rasvjeta te nove hrastove klupe.
Damir Ocvirk, upravitelj Župe
Ispišite stranicu: