HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.05.2017.

Završena Katolička malonogometna liga Crkve u Hrvata



Od 25. do 28. svibnja 2017., Mostar je bio domaćin završnog turnira Katoličke malonogometne lige (KMNL) Crkve u Hrvata. Svi sudionici turnira okupili su se u svetištu Presvetog Srca Isusova u Studencima, gdje su nakon duhovnog programa krenuli prema svojim odredištima u Mostaru, Čapljini, Širokom Brijegu i Međugorju.

Sam turnir je počeo u petak 26., a finale se igralo u subotu u večernjim satima. Zagrebačka nadbiskupija je po prvi puta imala dva predstavnika i to iz župe BDM Žalosne - Špansko i sv. Anastazije iz Samobora.

Samoborcima je to prvo ovakvo iskustvo velikoga takmičenja te su napravili rezultat vrijedan pamćenja. Skupinu su prošli uvjerljivo i bili najbolji, no u četvrtfinalu izgubili su od Bjelovarske biskupije, dok naši Špančani nisu prošli skupinu.

U finalu su igrali predstavnici domaće biskupije Mostarsko-Duvanjske i Zadarske nadbiskupije. Domaći igraći bodreni brojnim navijačima, bili su uspješniji te su ukupni pobjednici XIV., završnice KMNL-a Crkve u Hrvata.

Što se samog nogometa i natjecateljskog dijela tiče, moramo istaknuti da je bila zavidna razina kvalitete, no posebno se mora naglasiti izuzetna korektnost ekipa i zajedništvo koje su svi akteri završnice svjedočili igrom i potvrdili ponašanjem.

U nedjelju nakon svetog misnog slavlja u župi Presvetog Srca Isusova, Čeljevo, predstavnici Zagrebačke nadbiskupije oprostili su se sa svojim domaćinima te krenuli put Zagreba.
Ispišite stranicu: