HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.09.2018.

Završena edukacija novih voditelja programa Teen STAR



Brojci od 400-tinjak već postojećih voditelja programa cjelovitog spolnog odgoja mladih Teen STAR u Hrvatskoj pridružilo se u subotu 29. rujna 2018. godine novih 40 voditelja završivši stručnu edukaciju započetu u ožujku. Edukaciju su zajednički organizirali Nadbiskupijski pastoralni institut i Udruga Teen STAR. Polaznici, uglavnom iz Zagrebačke nadbiskupije, mahom su već angažirani laici koji su ovom edukacijom osposobljeni da u svojim župama i zajednicama provode program Teen STAR s krizmanicima u sklopu priprave za sakrament potvrde, te s mladima ostalih uzrasta.
Predavanja i radionice je kroz četiri subote u ukupnom trajanju od 40 sati vodilo šest stručnih voditelja i suradnika Udruge Teen STAR i Centra za prirodno planiranje obitelji. Diplome o položenoj edukaciji su na završnom susretu polaznicima uručili Kristina Pavlović, prof., predsjednica Udruge Teen STAR, i prof. dr. sc. Josip Šimunović, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta.



Teen STAR pomaže mladima upoznati istinsku, cjelovitu sliku o smislu i ljepoti ljudske spolnosti, te razviti kritički stav prema često obrnutoj slici koju nude mediji i okolina. Oblikovanje vlastitih kvalitetnih stavova i sadašnjih odluka pomaže im da u budućnosti ostvare pravu ljubav i sretan brak i obitelj. Važan dio programa je i suradnja s roditeljima, koji rado prihvaćaju ovakav način podrške u odgoju svoje djece koji u današnje vrijeme nije lagan ni jednostavan.

Informacije o programu Teen STAR mogu se pratiti na stranici www.teenstar.hr.

NPI/K.P.
Ispišite stranicu: