HR

Aktualnosti

Objavljeno: 06.04.2016.

Započela Katolička teniska liga Zagrebačke nadbiskupije



U utorak, 5. travnja s početkom u Velikoj Gorici u Župi Navještenja BDM, slavila se sveta misa kojom je započela Katolička teniska liga.

Svetoj misi prethodio je egzibicijski meč između predstavnika Katoličke teniske lige (KTL), vlč. Ljube Vukovića i voditeljice KTL-a Eve Pešić te predstavnika Hrvatskog teniskog saveza (HTS) Branimira Horvata i Lovre Zovka.

Branimir Horvat je teniski svjetski prvak u veteranskoj kategoriji, a Lovro Zovko je bivši hrvatski Davis cup reprezentativac, no tenisači Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ljubo i Eva Pešić pružili su dostojan otpor renomiranim protivnicima.



Meč je počeo blagoslovom terena koji je blagoslovio vlč. Norbert Koprivec, a molitvu prije meča predvodio je vlč. Ljubo Vuković.

Misno slavlje predvodio je vlč Ljubo Vuković, uz asistenciju domaćeg župnog vikara vlč. Josipa Mudronje i povjerenika za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije, t.đ. Marijana Spehnjaka.

Vlč. Vuković u nadahnutoj je propovijedi istaknuo potrebu sinteze ljudskog tijela i duha koji se najbolje očituje u sportu. I tek kad se spoje zemaljsko i nebesko tada čovjek može dati najviše ono što se od njega očekuje, tada i sport može postati onaj faktor koji čovjeka izgrađuje i priprema na životne izazove - kazao je vlč. Vuković. (MS)

Ispišite stranicu: