HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.03.2024.

Zaključeno Biblijsko bdjenje u Brestju

„Ne boj se, nego govori i nemoj ušutjeti! Jer ja sam s tobom, i nitko te neće napasti da ti naudi. Jer ja imam mnogo puka u ovome gradu.“ (Dj 18, 9 - 10) - bilo je geslo 13. biblijskoga bdjenja koje je zaključeno misnim slavljem u petak 22. ožujka u sesvetskoj župi Dobroga Pastira u Brestju.

Nakana ovogodišnjega čitanja Biblije od korica do korica bila je „duhovno probuđenje župe“, za svećenike te nova duhovna zvanja.

Danonoćno čitanje Svetoga pisma započelo je u nedjelju 17. ožujka nakon večernje euharistije kojoj je prethodio križni put ulicama Brestja. Sveto pismo počeli su čitati bogoslovi na pastoralnom praktikumu u župi Martin Benceš i Nikola Sabljić. Nakon njih nastavili su vjernici, koji su se svakih pola sata izmjenjivali u čitanju prema rasporedu u koji su se unaprijed upisali.

Kroz pet je dana i pet noći Sveto pismo u cijelosti pročitano. Sudjelovalo je dvjestotinjak župljana iz Brestja i okolnih župa, koji su bili označeni šalom oko vrata na kojem su otisnuti datumi, godine i geslo prethodnih biblijskih bdijenja. Stanka se pravila jedino za slavljenje euharistije, molitvu krunice i pobožnost Križnoga puta.

Mara Cvitanović,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: