HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.08.2018.

Zahvalno misno slavlje kod kapele Majke Božje Bistričke u Starom Brestju



U nedjelju, 19. kolovoza 2018.  tradicionalno u dvorištu kapele Majka Božje Bistričke u Starom Brestju slavljena je sveta Misa koju je predvodio vlč. Ivan Filipčić, župnik župe Dobrog Pastira. U uvodnom pozdravu naglasivši važnost povezanosti s BDM, potaknuo je okupljene vjernike da se često „ogledaju u Marijino ogledalo čistoće“.



U nadahnutoj propovijedi istaknuo je kako nam Marija može i treba biti životni uzor jer je proživjela ovozemaljski život te zna sve naše poteškoće, boli ali i radosti s kojima smo suočeni. Ona je učiteljica života, te nas poučava kako dosegnuti puninu života u radosnom zajedništvu s Kristom. Marija je savršen primjer kako ljubiti, biti ljubljen, ali i darivati tu i takvu ljubav drugima.



Na završetku misnog slavlja, pred pedesetak okupljenih vjernika uslijedio je simboličan oproštaj od župnika vlč. Filipčića, te mu je u ime svih župljana obitelj Lacković u čijem posjedu je ova zavjetna kapela, darovala sliku kapele Majke Božje Bistričke, a sjemeništarci i bogoslovi župniku su darovali štolu sa Marijanskim motivima. Ljepoti ovog slavlja pridonio je župni zbor mladih.



Na kraju misnog slavlja dirljivim riječima župnik, vlč. Filipčić, zahvalio je prisutnim vjernicima na molitvama i dobrim djelima kojim su ga pratili u ovih devet godina koliko je vršio službu župnika u ovoj župi. Između ostalog, istaknuto je kako će se iduće godine proslaviti 10. godišnjica od blagoslova ove zavjetne kapele. Zajedništvo i kratki oproštaj od župnika nastavio se kod obiteljskog stola u dvorištu obitelji Lacković.

Kristijan Kolonić,
sjemeništarac
Ispišite stranicu: