HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.10.2023.

Zahvala i molitva za duhovna zvanja

Na spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice i na prvu subotu u mjesecu 7. listopada 2023. godine u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu ostvarena je Molitva za duhovna zvanja.

Župljani i članovi molitvenih vjenčića Kraljice obitelji i Prečistog Srca Josipova koji su aktivni u župi Blažene Djevice Marije Snježne i pri Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu kao zahvalu za novog župnog vikara vlč. Petra Galekovića, a na osobit način za nova svećenička i redovnička zvanja iz dubovačke župe pobožnošću i misnim slavljem zahvalili su za svoje svećenike i časne sestre, ali i usrdno molili za nova duhovna zvanja iz ove župe.



Pridružili su im se hodočasnici iz Zagorskih Sela i Sutlanske Poljane predvođeni vlč. Majkom Rušecom koji je predvodio misno slavlje. Propovijedao je vlč. Zlatko Golubić, umirovljeni svećenik koji u svojim iskusnim godinama želi biti na duhovnu korist župljanima i hodočasnicima. Prije misnog slavlja vjernici su sudjelovali u listopadskoj pobožnosti moleći Gospinu krunicu, a nakon misnog slavlja mladi su animirali euharistijsko klanjanje.

"Želimo na ovaj način svake prve subote u mjesecu zahvaljivati dobrom Bogu kao i vodstvu Zagrebačke nadbiskupije te provinciji Božje Providnosti Družbe sestra Kćeri Božje ljubavi koje je odredilo tri svećenika i tri redovnice da u Josipovom svetištu poslužuju župljane i hodočasnike dijeleći im svete sakramente. Ujedno želimo ustrajno i intenzivno moliti Gospodara žetve da pozove nove redovnice i redovnike kao i svećenike upravo iz Marijine župe, u kojoj se na osobit način moli sveti Josip, zaštitnik Hrvatske", istaknuo je tom prigodom inicijator molitvene aktivnosti mons. Antun Sente, župnik i rektor svetišta na Dubovcu.
Župa BDM Snježne
Foto: s. Julija Antunović
Ispišite stranicu: