HR

Aktualnosti

Objavljeno: 19.04.2020.

Zagrebački nadbiskup kardinal Bozanić predslavit će euharistijsko slavlje II. vazmene nedjelje u Župi Tijela Kristova u Sopotu



Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sutra će, u nedjelju 19. travnja, u 18 sati predslaviti euharistijsko slavlje II. vazmene nedjelje u Župi Tijela Kristova u zagrebačkom naselju Sopot. Slavlje će izravno prenositi Hrvatska radiotelevizija na Trećem programu HTV-a i Trećem programu Hrvatskoga radija. Prijenos se također može pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

U nedjelju nakon Uskrsa, koja se svetkuje kao Mali Uskrs ili Bijela nedjelja, slavi se i Nedjelja Božjega milosrđa. Papa Ivan Pavao II. 30. travnja 2000. proglasio je svetkovinu Božjeg Milosrđa za cijelu Rimokatoličku Crkvu na dan kanonizacije svete Faustine Kowalske, poljske redovnice Družbe sestara Majke Božjeg Milosrđa i mističarke koja je promicala pobožnost Božanskome Milosrđu. Njezin Dnevnik svjedočanstvo je duhovnoga iskustva poruke Božanskoga Milosrđa koju joj je u viđenju objavio Isus Krist, tražeći uvođenje blagdana Božjeg Milosrđa.  
Ispišite stranicu: