HR

Aktualnosti

Objavljeno: 25.11.2018.

XIII. susret zborova Ozaljsko-lipničkog dekanata



U Ozaljsko-lipničkom dekanatu održava se tradicionalni susret župskih zborova na nedjelju Krista Kralja, a povodom svete Cecilije, koju kao zaštitnicu glazbe i glazbenika slavimo 22. studenog. Tako se koncert ove godine održao u župi Svetih Kuzme i Damjana u Vrhovcu, a svaki zbor je uvježbao po jednu korizmenu pjesmu te jednu po vlastitom izboru.



Glazbeni susret započeli su domaćini, zbor župe Svetog Kuzme i Damjana iz Vrhovca s pjesmama Cjelivat ću Gospodina i Himna svetoj Jeleni Križarici pod ravnjanjem voditeljice zbora Marijete Peršić. Program je nastavio zbor župe Svetog Lovre iz Vivodine pod ravnanjem Anite Obradović Grijak i uz glazbenu pratnju Kristine Ferko s pjesmama Podne i Na nebu moje duše. Treći su nastupili članovi zbora župe Imena Marijina iz Kamanja koji je izveo Prejasna kraljice i Sedam svetih žalosti pod vodstvom Melite Mataković Rožić i glazbenu pratnju Ane Ladika.

Zbor župe Uzvišenja svetog križa iz Završja otpjevao je pjesme Nad gorom Maslinskom i Božanskog srca pod ravnjanjem Marijete Peršić, dok je zbor župe Svetog Vida Ozalj predstavio svoje glazbeno umijeće pjesmama Crveni plašt i Križ pod ravnanjem Melite Mataković Rožić i glazbenu pratnju Luke Kolara. Koncert je zaključio zbor župe Uznesenja Marijina Žakanje skladbama Bože moj i U slavu Svetog Srca pod vodstvom Melite Mataković Rožić i glazbenu pratnju Luke Kolara.



Programu su nazočili svećenici Ozaljsko-lipničkog dekanata, preč. Jakovčić, vlč. Goričanec, vlč. Markač, vlč. Jakov, vlč. Škof-Žugec, ozaljska gradonačelnica gđa. Gordana Lipšinić te brojni vjernici i ljubitelji sakralne glazbe. Prečasni Jakovčić uputio je svim zborovima i pjevačima poruku Svetog Oca Franje koliko je pjesma važna za spoznaju pravog Boga, pohvalio trud i napor svih sudionika te dogodine pozvao na susret u Završje. Bogata glazbena večer nastavila se uz druženje i domjenak u vatrogasnom domu Vrhovac uz gostoljubive domaćine.

Sanja Benković-Marković
Ispišite stranicu: