HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.05.2022.

Vlč. Tušek krstio Stjepana, osmo dijete u obitelji Matijaščić

U župnoj crkvi Svete Anastazije mučenice u Samoboru u nedjelju 22. svibnja kršteno je osmo dijete u samoborskoj obitelji Matijaščić.



Malenog Stjepana krstio je delegat Nadbiskupskog duhovnog stola vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za pastoral mladih i sportaša Zagrebačke nadbiskupije i nekadašnji samoborski župni vikar.

"Radujemo se zajedno novom članu obitelji Matijaščić, ali i našem novom bratu u vjeri", rekao je na početku vlč. Tušek, pozdravljajući cijelu obitelj, majku Mariju, oca Božidara, krsne kumove Ivanu i Tomu, Stjepanovu braću Nikolu i Josipa, sestre Antoniju, Anu Mariju, Anastaziju, Anđelu i Anetu te suslavitelja bogoslužja dekana i župnika samoborskog preč. Ivicu Cika i sve okupljene vjernike.



U homiliji je predslavitelj vjernike pozvao da i oni slijede upute koje je Isus Krist dao svojim učenicima. Istaknuvši dvije ključne stvari vezane uz čitanje Evanđelje dana, potaknuo je vjernike da čuvaju zapovijedi Riječi Božje kako bi Otajstvo Kristova Uskrsnuća bilo vidljivo u njihov životu i radu te da, kada ne znaju što i kako, zazovu  Duha Svetoga, kao branitelja i tješitelja, koji će ih osposobiti da žive u nadi vječnoga života.



Mladi članovi obitelji Matijaščić na misnom su slavlju bili i ministranti i čitači.

Edi Kirschenheuter
Ispišite stranicu: